Візьміть рибу однією рукою за тушку, іншою за голову і потягніть голову назад, щоб переламати хребет. Потім знімайте шкіру панчохою. Вимийте рибу в проточній прохолодній воді та видаліть залишки шкіри. Якщо риба більша (більше 200 грам), то спочатку відокремлюємо голову та хвіст.

Скільки часу потрібно смажити форель?

Форель випатрайте, видаліть зябра. Зробіть на поверхні по 2 косих надрізи і змастіть рибу зеленою сумішшю. Залишіть маринуватися, поки розгоряється вугілля. Коли вугілля добре розгориться і посмикнеться попелом, покладіть рибу на грати і смажте до рум'яної скоринки з двох сторін, приблизно по 7 хв.

Чому на форелі багато слизу?

Поверхня живої риби, щойно вийнята з води, покрита тонким шаром прозорого слизу, виконує захисні функції, зокрема, зниження коефіцієнта тертя під час руху у воді. Слиз виділяється спеціальними клітинами епідермісу шкіри.