Якщо при запіканні м'ясо виявилося сухим, то скористайтеся такою порадою. Помістіть шматок м'яса на друшляк, який встановлений над каструлею з окропом. Накрийте кришкою та пропарте його протягом 15 хвилин.Apr 23, 2016

Як це виправити? Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорстким, спробуйте протушкувати його у соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте м'ясо рідиною і дайте йому згасити.

Найпростіше додати трохи гарячої води прямо в сковороду і, закривши кришкою, трохи його згасити. М'ясо пропариться, стане м'якшим і, можливо, навіть соковитішим. Можна замість води використовувати сметану чи майонез. Але якщо йдеться про жирний і густий майонез, то його потрібно розбавити теплою кип'яченою водою.

Вуглекислота відмінно розм'якшує волокна і підходить як до свинині, так і до більш твердої яловичини. Замість звичайної води використовуйте мінеральну, так у страву потраплять додаткові корисні мікроелементи. Для розм'якшення м'яса підходять томатний, ананасовий, цитрусовий, гранатовий соки.