Заварити чайну ложку сушеної ламінарії 0,1 л окропу. випивати щоразу протягом дня перед їдою.

Сушену морську капусту рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу, зниження холестерину у крові, запобігання появи тромбів. Сушена морська капуста сприяє зниженню ваги, підвищенню імунітету, нормалізує роботу нервової системи.

Залежно від ваших можливостей, орієнтуйтеся на час від 2 до 8 годин, але найзручніше замочувати ламінарію з вечора на ніч. Води знадобиться багато, тому що свіжа морська капуста складається із неї майже на 80%. Враховуйте це, вибираючи посуд та кількість води для замочування.

Як це є Сушену ламінарію додають у супи, локшину та соуси. З попередньо розмоченою морською капустою готують салати, суші, закуски, гарніри, м'ясні, овочеві та рибні страви.