Перед тим як варити зелений горох колотий, бажано замочити продукт у воді на 2 години. Потім потрібно злити воду, промити горох, влити свіжу воду (співвідношення – 1:3) та після закипання варити приблизно 30-40 хвилин.

Горох – дуже поживний, сповнений інгредієнтів, необхідних нашому організму. Він дає нашому тілу білки, вуглеводи, в ньому повно вітамінів групи B, вітамінів C, D, E і K. Крім того, горошок містить багато корисних мінеральних солей: натрій, калій, кальцій, фосфор, залізо, мідь, кобальт, йод і магній.

Сушений горох вживається в їжу виключно у приготовленому вигляді. Як правило, його використовують при приготуванні перших та других гарячих страв з овочів, м'яса та свійської птиці. Найчастіше це гарніри, супи, пюре і каші.