Залити злаки холодною водою +10-16 ° C, перемішати і залишити на 60-80 хвилин. Потім зняти з поверхні сміття та злити воду. Налити свіжу порцію води, в яку додати розчин, що дезінфікує, з розрахунку 30 крапель йоду або 2-3 грама марганцівки (на кінчику ножа) на 10 літрів води. Через 3:00 злити воду.

На 20 літрів пива, солоду знадобиться 5 кг. Для світлого пива використовуємо гідромодуль 1/4. До 20л додаємо об'єм води, яку вбере в себе дробина (зазвичай це 1 літр води на 1 кілограм солоду). Т.

Солод для віскі – це пророщене зерно, коли паросток в 1,5-2 рази довший за зерно. Щоб так проростити зерно, треба зерно пшениці або ячменю помістити в глибоке відро і промити гарячою водою несильно, все сміття спливе – його зливаємо. Замочуємо зерно у теплій воді на 10-12 годин.