Що має входити до складу морозива?

Основу рецепту морозива складають молоко чи вершки, вершкове масло, сухе молоко, цукор, смакові інгредієнти, стабілізатори, тобто ці інгредієнти мають бути зазначені у складі – так йдеться у ГОСТі 31457-2012, і ця інформація має бути зазначена на етикетці.

Як виготовляють морозиво?

Технологічний процес виробництва морозива включає наступні етапи:

  1. Підготовка суміші. На цьому етапі рідку водно-молочну базу, яку попередньо нагрівають до 40-45°С, вводяться сухі компоненти.
  2. Фільтрування. …
  3. Пастеризація. …
  4. Гомогенізація. …
  5. Охолодження. …
  6. Дозрівання продукту. …
  7. Фризерування. …
  8. Загартовування.