Як приготувати макарони, щоб вони не були сухими: фішки просунутих господарок
- Правильне співвідношення інгредієнтів. Запам'ятати потрібно просту формулу: на кожен літр рідини має доводиться не більше 100 грамів макарон. …
- Коли додавати продукт у воду.
- Коли солити блюдо.
- Не використовувати кришку …
- Залишити трохи води
Mar 13, 2022
Існує міф, що для того, щоб макарони не злиплися, при варінні потрібно додати рослинна масло. Вважається, що воно огортає макарони і не дає їм злипнутися. Але це не так – щільність олії менше щільності водитому воно піднімається нагору.
Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб вода не википіла. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.