Як приготувати макарони, щоб вони не були сухими: фішки просунутих господарок

  1. Правильне співвідношення інгредієнтів. Запам'ятати потрібно просту формулу: на кожен літр рідини має доводиться не більше 100 грамів макарон. …
  2. Коли додавати продукт у воду.
  3. Коли солити блюдо.
  4. Не використовувати кришку …
  5. Залишити трохи води

Mar 13, 2022

Існує міф, що для того, щоб макарони не злиплися, при варінні потрібно додати рослинна масло. Вважається, що воно огортає макарони і не дає їм злипнутися. Але це не так – щільність олії менше щільності водитому воно піднімається нагору.

Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб вода не википіла. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.