Спосіб 5. мелений кава.

  1. Розкрити капсулу;
  2. Обдати чашку окропом;
  3. Закип'ятити воду в чайнику і зачекати кілька хвилин. Кава готують у гарячій воді, але не вируючої;
  4. Висипати кавовий порошок у чашку та залити водою, приблизно 100 мл;
  5. Накрити чашку блюдцем;
  6. Зачекати хвилини 3-4;
  7. Додати за смаком цукор та/або кавові спеції.

Готувати кава найкраще в турці, яка, за багатьма показниками, перевершує навіть найкращі кавомашиниадже саме в такому посуді напій залишається надзвичайно ароматним і не втрачає будь-яких своїх властивостей та смаку.

Рекомендований варіант: 1,5-2 чайні ложки на 100 мл води.

  1. Чисту суху каструлю заповнити рідиною. Довести до кипіння.
  2. Зняти воду із вогню. …
  3. Поставити каструлю назад на плиту, мінімальний вогонь. …
  4. Знову прибрати посуд із конфорки, накрити каструлю щільною кришкою на 4-5 хвилин.
  5. Процідити кава, розлити по кружках.