Спосіб 5. мелений кава.
- Розкрити капсулу;
- Обдати чашку окропом;
- Закип'ятити воду в чайнику і зачекати кілька хвилин. Кава готують у гарячій воді, але не вируючої;
- Висипати кавовий порошок у чашку та залити водою, приблизно 100 мл;
- Накрити чашку блюдцем;
- Зачекати хвилини 3-4;
- Додати за смаком цукор та/або кавові спеції.
Готувати кава найкраще в турці, яка, за багатьма показниками, перевершує навіть найкращі кавомашиниадже саме в такому посуді напій залишається надзвичайно ароматним і не втрачає будь-яких своїх властивостей та смаку.
Рекомендований варіант: 1,5-2 чайні ложки на 100 мл води.
- Чисту суху каструлю заповнити рідиною. Довести до кипіння.
- Зняти воду із вогню. …
- Поставити каструлю назад на плиту, мінімальний вогонь. …
- Знову прибрати посуд із конфорки, накрити каструлю щільною кришкою на 4-5 хвилин.
- Процідити кава, розлити по кружках.