Відрізати хвіст та плавці (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста та зрізати філе разом із реберними кістками. Перевернути рибу на інший бік і так само зрізати друге філе.4 серп. 2012 р.

Як роблять філе риби без кісток?

У обробному відділенні судів працюють механізовані та ручні лінії філетування. При механізованому філетуванні у тривогою риби видаляють голову разом із грудними плавниками, потім знімають філе та шкіру. На лінії ручного філетування всі операції виконуються вручну, шкіру здебільшого не знімають.

Як правильно поділити рибу?

Почніть обробку риби з довгого розрізу вздовж хребта у напрямку від голови до хвоста. Це дозволить отримати щільне та акуратне філе. Слідкуйте за тим, щоб ніж йшов безпосередньо над кістками хребта, але не різав їх. Потім підріжте м'ясо ножем навколо голови, якщо ви її не видалили.