Так, якщо планується зберігати яйця 2-3 доби, температуру слід підтримувати в межах 14-16°С; до 4-6 діб, то в перші 2-3 доби температура повинна бути в межах 11,0-13,5 ° С, а далі 14-15 ° С, вологість – 60-65%.

Якщо яйця зберігалися до інкубації 2 тижні – у вас ніколи не виведеться більше 70% курчат від кількості закладених яєць. Через 25 днів цей показник знизиться до 15%. Курячі, індички, цесарині та дрібні качині яйця зберігають тупим кінцем нагору.

При зберіганні від 3 до 6 діб температури повітря знижують до 13-15 градусів, а вологість підвищують до 82%. При зберіганні від 6 до 8 діб опускають температуру до 8-11 градусів, а вологість підвищують до 85%. Зберігати індички яйця більше 8 діб не варто, тому що в цьому випадку відсоток виведення різко знижується.

Яйця краще укладати гострим кінцем донизу, щоб жовтки розташовувалися по центру. В такому положенні яйця зможуть «дихати» і довше зберігати свою свіжість, тому що на тупому кінці розташовано більше пір, через які в яйце надходить кисень і виходить вуглекислий газ.