Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити в сирницю з кришкою.

У холодильнику Сир слід зберігати при постійній температурі від 0 до 8 ° C і високій вологості від 75 до 90%, далеко від продуктів із сильним запахом. Оскільки сир не любить різких перепадів температури та вологості, віддавайте перевагу найтеплішій частині холодильника, Чим нижче полку – тим краще.

Щоб запобігти утворенню білої цвілі на сирі, нанесіть на шматочок тонкий шар оливкової або будь-якої іншої олії. При перших ознаках псування продукту, протріть сир паперовий рушник і промийте в теплій воді.

Особливості зберігання різних сортів сиру Твердим сортам (маасдам, пармезан, чеддер) потрібна температура 5-8 ° C і вологість від 85%. У таких умовах великі головки сиру можуть зберігати свої якості до 2-3 місяців, але варто лише відрізати шматочок як термін придатності автоматично скоротиться приблизно до 2 тижнів.