Бульби рекомендується зберігати при температурі від 6 до 8 градусів Цельсія в темному, достатньо провітрюваному приміщенні, в умовах підвищеної вологості (від 85 до 90%). Насіннєві бульби, навпаки, зберігаються при розсіяному освітленні, тим самим домагаються проростання та розвитку пагонів у картоплі.14 квіт. 2016 р.

Як зберігати картоплю на складі?

Темне та прохолодне місце ідеально підходить для неї зберігання. Перевірте, щоб температура була близько 2-3 градусів, вологість на рівні 80% та витяжка добре працювала. На полиці встановіть ящики і складіть у них картоплязверху бажано закутати ящик тканиною або прикрити газетами.

Скільки зберігається картопля на складі?

Картопля закладають на зберігання відразу після збирання. Протягом 10-14 днів після закладки на зберігання бульби витримують при температурі 13-18 °С і високій відносній вологості повітря для того, щоб загоїлися пошкодження.