Термін зберігання сирокопчених ковбас в холодильнику складає 1-2 місяці, а сиров'ялених – всього 3-6 днів. У холодильнику палицю копченої ковбаси слід зберігати у відсіку для фруктів. Там вона залишатиметься свіжою протягом кількох місяців. В крайньому випадку, ковбасу можна покласти у контейнер із кришкою.

Умови зберігання. Для того, щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її в жодному разі не можна зберігати у целофанових пакетах. Ковбаса в целофані "задихається", термін зберігання скорочується у 2 – 3 рази. Для зберігання ковбаси найкраще підходить паперовий пакет.

Натуральна оболонка для ковбаси зберігається двома способами – заморожування та засолювання. При засолюванні кишки прополіскують у теплій воді, засипають сіллю на 15 хвилин. Потім натурпродукт віджимають, знову солять і зберігають у герметичній ємності при температурі від 0 до +10 ⁰С не більше 12 місяців.