Кип'ятять воду та охолоджують її до 90 °С – якщо залити м'яту окропом, вона втратить більшу частину корисних компонентів. Потім заливають гарячою водою підготовлену м'яту та накривають її кришкою. Наполягають напій 5-7 хвилин. П'ють із часточкою лимона чи медом.18 лист. 2020р.

Скільки м'яти потрібно додавати до чаю?

Як робити гарячий чай з м'ятою? Стандартний набір продуктів для приготування: до 10 м'ятних листочків, 2 склянки очищеної води, часточка лимона та підсолоджувачі за смаком: мед або цукор.

Як правильно пити м'ятний чай?

М'ятний чай можна вживати вранці під час сніданку, за півгодини до обіду або перед сном. Вдень напій допоможе знизити апетит, а ввечері – розслабитися та налаштуватися на спокійний відпочинок. Щоб приготувати напій, візьміть одну столову ложку нарізаного свіжого листя м'яти, залийте склянкою окропу.