Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити та залити ягоди.

Найпростіший спосіб – зберігати журавлину в воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодний кип'ячений воду і поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Журавлина потовкти з додаванням всієї норми цукру в кашку. Залити окропом,розмішати. Поставити на плиту і довести до кипіння (не кип'ятити!!!) накрити кришкою і дати настоятися,поки ягода не осяде.