Потрібно замочувати, але правильно Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів. May 15, 2022

на замочування гарячою водою піде близько 20-30 хвилин. Втім, того ж результату можна досягти і при замочуванні у холодній воді, але рису при цьому потрібно пролежати у рідині не менше 2-3 годин. А от замочувати в окропі категорично не рекомендується – в результаті крупа якраз і перетвориться на одну переварену грудку.

Для приготовлення плову замочувати та промивати слід усі сорти рису, включаючи попередньо оброблені парою. Ті, хто кажуть, що вони ніколи не замочують Мал, а плов у них виходить "пальчики оближеш" по-перше, не облизували пальців після плову із замоченого рису і їм нема з чим порівнювати, а по-друге…

Неподрібнений або неочищений цільнозерновий коричневий, чорний, червоний, дикий або інший невідшліфований Мал: замочувати 6-12 годин Неочищений коричневий Мал: замочувати 4-6 годин Тайська клейка Мал: замочити на ніч Басматі, жасмин і Мал для суші: витримайте 15-30 хвилин, якщо в рецепті не вказано інше