У переважній більшості випадків, цифра 1 означає мінімальний холод, а 6-7 – максимальний. Найбільш сприятливе значення – третє, велике навантаження на холодильник тривалий час завдає шкоди всій механіці та вмісту, виводить техніку з ладу.

Правильна температура для зберігання продуктів від +6 ° C до +10 ° C – нестійкі до холоду овочі та фрукти, ягоди, гриби; від +3 ° C до +6 ° C – розкриті консерви, яйця, ковбаси, олія, сири, зелень, овочі; від 0 ° C до +3 ° C – молочні продукти, охолоджене м'ясо, риба, напівфабрикати (які ви скоро готуватимете);

Більшість холодильників нормально працює при діапазоні температури повітря в 16-32°C градуси. Хоч холодильники мають різний кліматичний клас, ставити влітку занадто низькі температури не слід, оскільки це може спричинити збільшення витрати енергії та навантаження на холодильник.