Як дізнатися чи готовий сироп?

Пробу беруть ложечкою чи пальцями, змоченими холодною водою. Невелику порцію сиропу захоплюють швидким рухом та опускають у холодну воду. Цукровий сироп повинен звернутися в потік, як хороша сметана (вміст цукру в сиропі 85%).

Як зрозуміти, що сироп нагрівся до 120 градусів?

Проби цукрового сиропу чи як раніше кондитери обходилися без термометра?

  • Стан «Нитка» = 105-110°С.
  • Стан «М'яка кулька» = 115-125С.
  • Стан «Тверда кулька» = 125-135С.
  • Стан «Легкий хрускіт» = 140-145С.
  • Стан «Тверде хрускіт» = 150-155С.
  • Стан "Світла карамель" = 155-165С