Для приготування класичного латте вам знадобляться 30 мл свіжого еспресо і 60 мл спіненого молока, а також цукор і тертий шоколад до смаку. У прозорий келих із високими стінками перелити свіжозварений еспресо. У нього тонким цівком влити тепле молоко. Шари можуть перемішатися та пофарбувати один одного.

Як варити латте на кавомашині?

Приготування латте в кавомашині Збите молоко наливають у велику склянку і додають порцію еспресо, стежачи, щоб вони не змішувалися.. Виходить тришаровий коктейль: унизу молоко, посередині кави, а зверху – молочна пінка. У цей напій часто додають сиропи, які привносять свіжий смак ванілі або фруктів.

Чи можна приготувати латте в кофемашині?

У кавомашини з пітчером (капуччинатором) спінити підігріте до 60-70С молоко (пінка має бути густою, насиченою). Перелити молоко в ємність (айріш келих), зверху викласти пінку. Акуратно тонким цівком влити в молоко еспресо. Це варіант латте макіато, в якому красиво та чітко виділяються всі шари.