Тверді сири не так просто нарізати звичайним ножем на рівні шматочки і тим більше — на тонкі скибочки. Його потрібно натирати або ламати на шматки спеціальним ножем. Для цього використовується ніж для пармезану, коротке лезо якого коле голівку сиру, як шматок льоду.

Як різати сир на нарізку?

При нарізці не бажано пиляти сир, ріжте його плавним акуратним рухом. Навіть якщо вам не хочеться обзаводитися кількома інструментами для сиру, щоб уникнути змішування смаків та ароматів, намагайтеся використовувати окремі ножі для різних сортів.

Як правильно нарізати сир для сирної тарілки?

Багато сортів сиру мають насичений аромат, який може перебити смак більш нейтральної частини нарізки. Щоб запахи не змішувалися, залишайте між шматочками невеликий проміжок. Круглі сири прийнято нарізати сегментами, решта – брусочками і кубиками.