Розчинення: як і ксантан, гуарова камедь легко розчиняється як у холодній, так і гарячій воді. Якщо в рідині, що желюється, утворюються згустки, слід додати трохи цукру або спирту для рівномірної гідратації. Гідратація: при розчиненні в холодній воді загущення відбувається протягом декількох годин.

Гуарова камедь (Е412) Вона міститься в насінні гуара (бобового дерева). Найчастіше гуарову камедь використовують під час виробництва йогуртів, сирних мас, пудингів. Вона забезпечує їм потрібну консистенцію, приємну текстуру і виключає їхню кристалізацію навіть при тривалому зберіганні.

Ксантанова камедь добре розчиняється як у холодній, так і в теплій воді, утворюючи в'язкі розчини. Крім того, ксантанова камедь може швидко розчинятися в невеликих об'ємах етилового спирту (при його концентрації вище 70%) або в гліцерині.