Співвідношення, що рекомендується: на 500 грам рису 2 столові ложки рисового оцту і 1 чайна ложка солі та цукру. Оцет необхідно підігріти (не доводячи до кипіння), після чого в ньому розчиняють сіль і цукор, ретельно заважають отриманий розчин і трохи охолоджують.

Рецепт приготування заправки дуже простий: змішати рисовий оцет, сіль і цукор і поставити на вогонь. Не потрібно доводити суміш до кипіння, достатньо нагріти її, щоб цукор та сіль розчинилися. Як тільки всі сухі компоненти розчиняться, і ваша заправка стане прозорою, можна вимикати вогонь.

на 1 кг рису вам знадобиться близько 10-12 столових ложок рисового оцту, 7-8 столових ложок цукру та приблизно півтори-дві столові ложки солі. Все це потрібно змішати та розігріти на плиті, щоб цукор та сіль повністю розчинилися. У жодному разі не можна доводити оцет до кипіння, щоб він не втратив своїх властивостей.