Натискаючи добре на ніж розрізати грудку по кістки на дві рівні частини. Потім акуратно відокремити філе від реберних кісток та зняти шкіру. Просто відгинаючи філе убік, зрізати його від кістки кінчиком невеликого ножа. Таким чином, виходить 8 порційних шматочків курки та спинка для бульйону.

Як правильно обробити філе курки?

Робимо розріз спочатку з правого чи з лівого боку. Потім ніж відводимо по кістці у ліву сторону (якщо це ліва половинка) філе) і продовжуємо зрізати м'ясо з кісток. Підрізаємо м'ясо по краях кістки та отримуємо половинку філе грудки. За таким принципом відрізаємо другу частину філе.

Що потрібно відрізати у курки?

Куряча тушка розділена на частини, кожну з яких можна використовувати для різних страв: філе грудки, стегна, гомілки та крильця підійдуть для варіння, смаження, запікання та гасіння. З каркасу зі спинки та ребер, кінчиків крил можна варити бульйон. Якщо курка жирна, то зрізаний жир піде на смаження картоплі.