Зціджене материнське молоко, яке було в холодильнику, потрібне підігрівати при кімнатній температурі, помістивши посуд з ним у посуд з теплою водою. Заморожене материнське молоко можна дістати за годину до вживання і підігріти в посуді з теплою водою або розморозити його при кімнатній температурі.

Щоб підігріти грудне молоко, помістіть пляшечку або пакет у чашку, кухоль або миску з теплою водою на кілька хвилин, поки молоко не нагріється до температури тіла (37 ° C). Можна використовувати підігрівач для пляшечок.

Ось короткий виклад правил зберігання грудного зцідженого молока: При кімнатній температурі (23-25 ​​°C): 2 години. У холодильнику (2-4 ° C): до 24 годин. У морозильній камері (-16-18 ° C): до 3 місяців 1.

Після розморожування молоко можна зберігати у холодильнику 24 години, але його не можна повторно заморожувати. Як підготувати для годування зціджене молоко, Яке до цього зберігалося? Зціджене молоко необхідно правильно розігріти, перш ніж давати дитині. Найкраща температура молока для годування – 37°C.