Глибину прорізу потрібно збільшувати поступово, не намагайтеся розрізати все за один захід. У жодному разі не знімайте захисний кожух! Після завершення роботи дочекайтеся зупинки диска – не кидайте «болгарку» з диском, що обертається. Не хапайтеся за оснащення відразу після її зупинки, щоб не обпектися.

По перше, болгарка ріже метал за рахунок тертя – диск дуже швидко обертається, сталь буквально плавиться. Полімерне та цинкове покриття у місці різу будуть випалені, а отже, сталь залишиться без захисту та швидко заіржавіє. По-друге, під час різання металочерепиці чи профлиста болгаркою на всі боки летять іскри.

Для роботи з металом частіше використовують абразивні кола. Вони діляться на диски з чорного металу, нержавіючої сталі та алюмінію. Якщо потрібен акуратний та тонкий розріз, краще взяти диск завтовшки 1 мм. Їм не можна різати занадто товстий метал, оскільки диск може луснути.