Вживання грибів Їх можна варити, смажити, солити, маринувати, засушувати та заморожувати. В їжу вживають м'які та ніжні грибні капелюшки. Ніжки шиїтаке більш тверді. Вони підходять для виготовлення йогуртів, супів та соусів.

Залийте водою так, щоб вона повністю покрила гриби, проваріть протягом півгодини та залиште у воді, в якій їх варили, не менше ніж на 8 годин. Краще робити це на ніч, щоб шиїтаке були жорсткими. Зцідіть воду, злегка віджимаючи гриби, але не виливайте її – це чудова основа для супів, соусів, рагу.

Увага! Шіїтаке можуть викликати алергічну реакцію, тому є їх слід невеликими порціями. Вагітним жінкам ці гриби вживати в їжу не рекомендується, тому що їхня дія на плід ще не вивчена. Максимальна денна норма шиїтаке – 16-20 г сушених грибів або 160-200 г свіжих.