Рецепт приготування – чайну ложку желатину увечері заливають 100 мл холодної кип'яченої води. Вранці розмішують, окропом доводять об'єм рідини до склянки. Щоб покращити смак додають мед. Також випускають аптечні препарати желатину капсульної форми.

За добу у ваш організм має потрапити 10 грам колагену (желатину). У середньому така його кількість міститься у 500 г фруктового желе. Саме стільки потрібно з'їдати кожен день.

Надмірне споживання желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів. Загальна рекомендація — дотримуватися помірності.

Тому замість того, щоб отримати колаген, ми можемо з'їсти желатин. Желатин – це просто підготовлена ​​форма колагену і це один з кращих і найбільш зручних способів вживання важливих амінокислот з колагену.