– Викопані бульби необхідно просушити на повітрі протягом 5 – 6 годин, після Чого врожай потрібно сховати в сарай. – В останньому часник потрібно добре просушити прямо з бадиллям близько 2 тижнів, розклавши бульби тонким шаром. – По можливості для сушіння можна віддати перевагу теплиці, яка має ідеальні для цього умови.

Коли прибирати озимий часник

  1. нижнє листя часнику підсихають, а верхні жовтіють;
  2. шкірка часнику злегка підсохла та міцна, з фіолетовим відтінком;
  3. стрілки часнику випрямляються;
  4. якщо часник легко поділяється на зубчики, він уже перезріває і його треба терміново викопувати;

Використовуйте вила або лопату для викопування головок. Підкопуйте землю за кілька сантиметрів від голівки, щоб не пошкодити овоч. Витягніть головки, схопившись за бадилля, складіть тонким шаром на грядці для просихання на 1-2 години. Очистіть коріння від землі, зберіть часник у кошик і занесіть під навіс для сортування.