Коньяк п'ють маленькими ковтками, насолоджуючись приємним смаком. Температура подачі будь-якого коньяку – 20-25 °С. Тому не поспішайте ставити напій у холодильник. Він п'ється зі зручного келиха, денце якого можна обхопити долонею – це «зігріває» коньяк, а значить він у всій красі розкриє свій смак та аромат.

Відповідь на запитання, чим закушують коньяк у пристойному суспільстві, дуже простий – нічим. Відповідно до етикету та правила 3 ​​"С" до коньяку правильно подавати лише каву та сигару (Cafe, Cognac, Cigare). Французи до молодих коньяків віком до 10 років можуть запропонувати паштет чи шоколад.

Чим закушувати чи запивати коньяк, щоб не було гидко

  1. Нежирні сорти м'яса – курка, індичка, телятина, дичина. …
  2. Осетрина, сьомга, лосось, червона та чорна ікра, слабосолона горбуша або форель без прянощів.
  3. Салати із зелені та овочів, але краще подавати їх не як одна страва, а нарізкою чи у складі канапе з м'ясом.

Коньяк прийнято подавати кімнатної температури. Чарку злегка підігрівають у руці, тому оптимальна температура для дегустації – 20-25 °. Коньяк не п'ють охолодженим, тому що низька температура позбавляє напій можливості розкрити свій аромат.