У невеликий шот трохи наливають абсент, на краї укладають ложку і кладуть у неї шматочок цукру. Для подальшого дійства потрібно крижана вода. Вона повільно виливається на цукор і стікає в чарку з абсентом. Лють воду доти, доки абсент не помутніє, після чого залпом випивають напій.

Дійсно, вживати його в чистому вигляді неможливо, тому напій розбавляють, щоб прибрати міцність і гіркий смак. Варіацій на тему "як правильно пити абсентІснує безліч. Найбільш простий спосіб – з водою і цукром.

На дно келиха заливається одна частина абсентузверху встановлюється ложечка зі шматочком рафінаду. На ложку з цукром тонким струмком наливають холодну воду, поки він не розчиниться. Напій стає каламутно-зеленим та більш м'яким на смак.

Абсент наливається в невелику чарку, зверху кладеться абсентна ложечка, а на неї змочений у напої шматочок цукру. Цукор підпалюють і чекають, поки він карамелізується, тобто розтане, перетвориться на карамель і просочиться на абсент. Потім вміст келиха потрібно розбавити водою до смаку і пити.