Сочник, со́чень – Випічка у вигляді складеної навпіл коржі з напіввідкритою або закритою начинкою. Розрізняють соки солодкі з пісочного тіста (наприклад з сирною начинкою), і соки з дріжджового та інших видів тіста з рибним фаршем, тертим сиром та іншими начинками.

Як правильно говорити сочень чи сочник?

Всі ці слова правильні, словникові і означають те саме. В однині сочник, у множині – сочники. Сочень – однина, від нього форма множини "сочини".

Де вигадали сочники?

У Похльобкіна, то сочі з'явилися на півночі Росії, де вперше почали готувати напіввідкриті пиріжки з різними начинками, у тому числі сиром. Коржик-сочень відрізнявся не тільки напіввідкритою формою, а й простотою приготування.