Спочатку розріжте сир навпіл вертикально та горизонтально, а потім по діагоналі, кут до кута. Козій сир у формі піраміди подається так само – починаючи від центру сиру, відрізайте шматочок немов скибочку пирога. Таким чином у вас вийдуть красиві трикутні міні-пірамідки з сиру.

Як правильно різати ковбасний сир?

Плавлений сир нарізають товстими брусочками, кубиками, ковбасний – зрізами. Для цього використовують холодний гострий ніж. Якщо потрібно максимально зберегти форму, шматочок можна ненадовго покласти в морозильну камеру, його легше буде нарізати на шматочки правильної, однакової форми.

Як правильно нарізати сир для сирної тарілки?

Ідеальна нарізка сиру для плато – така, щоб кожен шматок містив скоринку, середину і край. М'які сири з пліснявою зручніше буде нарізати трикутниками, тверді витримані сири типу пармезану потрібно колоти на грубі сегменти неправильної форми.