Ті прилади, які використовуються першими, лягають ближче до тарілки. І далі — по черговості страв. Зліва від тарілки укладають вилки, а праворуч – ножі та ложки. У запасі завжди варто мати кілька додаткових приладів на той випадок, якщо комусь із гостей знадобиться новий.

Як має бути накритий стіл?

Послідовність сервірування столу Скатертина повинна бути ідеально згладжена і мати презентабельний вигляд. Немає нічого хорошого в тому, щоб накривати стіл зім'ятим скатертиною або клейонкою. Розгладжена скатертина, а точніше її кути, повинні опускатися навпроти ніжок столу, рівномірно закриваючи їх.

Як правильно накривати на стіл у ресторані?

Загальним правилом сервірування є розміщення приладів у порядку використання у напрямку від краю до тарілки. Наприклад, вилка для салату використовуватиметься перед обідньою вилкою, тому її слід покласти ліворуч. Ще одне правило, яке необхідно запам'ятати – вилки завжди йдуть зліва, а ножі та ложки – праворуч.