За допомогою щипців розмістіть усередині девайсу розпечене вугілля. Потім основу потрібно накрити кришкою і закрити лопаті. Таким чином, ми встановили калауд і тепер залишається чекати, коли розігріється тютюн. Цей процес займає приблизно 5-7 хвилин, після чого ви можете спробувати розкурити кальян.

Калауд ставлять на чашку з тютюном. Після цього в колодку за допомогою щипців закладається заздалегідь розігріте вугілля — про те, як розпалити їх, ми писали в цій статті. Потім основу накривають кришкою і закривають лопаті. Ось, власне, і все, що потрібно знати про експлуатацію калауди.

Спочатку, щоб розігріти калауд і нагріти тютюн, пелюстки кришки варто закрити. Коли чаша досить прогріється, пелюстки можна відкрити. Якщо спека буде занадто багато можна зняти кришку калауда та палити без неї.

Не менш важливі та оптимальні температурні умови, тому чашу слід добре прогрівати (достатньо 2-3 вугілля). При цьому обов'язково використовуйте калауд. Цей аксесуар робить дим у наргілі густішим і дозволяє з легкістю контролювати температуру.