Сосиски та сардельки піддають термообробці на виробництві, як і варену ковбасу. Тому їх можна вживати в «сиром», тобто холодному вигляді: їх вже приготували Але в гарячому варіанті вони зазвичай смачніші: при тепловій обробці жир, що міститься в них, розтоплюється, і сосиски-сардельки стають соковитішими.Aug 26, 2016

За словами дієтологів, натуральні потрібно обов'язково варити, а ось магазинні – це готовий до вживання продукт, який ще на етапі виробництва піддається термічній обробці, тому їх можна їсти та у сирому вигляді.

Найчастіше сардельки роблять у натуральній оболонці. Знімати її необов'язково, адже вона їстівна. При варінні плівка може луснути, так що для надійності варто проколоти її в кількох місцях зубочисткою.

Вироби в натуральній оболонці не чистять, і варять прямо так, причому, при їх вживанні оболонку з'їдають. Сосиски в поліетилені перед варінням краще почистити. Справа в тому, що якщо їх зварити в оболонці, вона приклеїться до сосиски і потім її буде дуже складно зняти, не пошкодивши продукт.