Але в більшості місць вам, звичайно, принесуть вилку, ніж і запитають, чи потрібні тарілки. Якщо паелья з морепродуктами, то креветки, черепашки та інша живність у ній будуть нечищеними. Їх, як правило, відсувають на край тарілки, щоб потім очистити – руками! – І з'їсти.Feb 28, 2010

Навіть у найфешенебельніших ресторанах її прийнято подавати на сковороді, порцією щонайменше на дві персони. Але вам, найімовірніше, запропонують вибір і запитають, чи потрібні тарілки. Паелья ніколи не подається на вечерю, лише на обід.

Також є різниця і в інгредієнтах – це вершкове масло, цибуля, біле вино і бульйон (традиційно – яловичий або овочевий). На відміну від різотто паелья повинна вийти розсипчастою. Відповідно, і рис буде іншим. Найчастіше для приготування беруть сорти бомба чи каласпарра.

Ідеальний варіант – круглий Мал арборіо, бахіа, карнаролі, бомба та інші сорти, які добре розварюються. Самі іспанці вважають, що ідеальний Мал для паельї – альбуфера, який вирощують в екологічно чистих умовах у селі Альбуфера за 7 км від Валенсії.