Антиоксидантів вистачає й у самому горіху. Але найбільше їх — у його коричневій шкірці. Тому найздоровіший спосіб вживати мигдаль. є ядра разом зі шкіркою. Скільки мигдалю треба з'їдати, щоб отримати оптимальну кількість антиоксидантів, поки не встановлено.

Сирий мигдаль корисний у таких випадках: при атеросклерозі. У ньому не так багато омега-3 (як в волоських горіхах), але при цьому він однаково дуже корисний для профілактики серцево-судинних хвороб; магній, L-карнітин та вітаміни групи В позитивно впливають на нервову систему.

Замочування мигдалю не тільки сприяє травленню, але й значно покращує смак горіхів, також змінює їхню структуру та полегшує процес жування. Оскільки мигдальне масло вбирає воду, горіхи стають м'якшими.

Денна норма мигдалю. Додаючи ласощі до свого раціону слід знати, що для дорослих денна доза мигдальних горіхів становить 15–20 штук. Дітям можна з'їдати не більше 3-5 ядер на добу. Людям, які стежать за своєю вагою, шкідливо вживати більше 10 горіхів у день.