«Гречку, подану як самостійну страву, їдять вилкою, яку тримають у правій руці як ложку. Якщо перед нами гречана каша на молоці, не розсипчаста, рідка, її треба їсти ложкою.26 черв. 2018р.

Як їсти ложкою з етикету?

Ложку підносять до рота лівим широким краєм і тримають так, щоби великий палець лежав зверху на її ручці.. Не слід набирати повну ложку, щоб не розхлюпувати з неї. Треба стежити, щоб суп не стікав з ложки назад у тарілку. Бульйони, супи, які подають у чашках, п'ють як каву чи чай, не користуючись ложкою.

Що за етикетом можна їсти руками?

У західному світі руками зазвичай їдять закуски та деякі десертні та солодкі страви: бутерброди, сендвічі, канапе; кукурудзяні палички, а також випічку: пиріжки, млинці, сосиски у тісті, киш, самсу, воловани; різноманітні продукти на шпажках (оливки, сир, ковбаски), курячі крильця та нагетси; яєчні рулети; продукти, …