Свіжоморожені каштани потрібно попередньо обсмажити і потім використати, скажімо, у супі з білими грибами. А свіжі неочищені горіхи треба надрізати, накрити фольгою та запікати в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити та є просто так, як їдять насіння або кукурудзу.

Сирим цей продукт вживати не варто, краще помити, просушити, потім обсмажити або відварити, запекти в духовці. Можна, можливо приготувати як солодкий десерт, так і гарнір до будь-якої страви. У готових каштанах великий вміст білка, корисних кислот та антиоксидантів.

Каштан смажений у кулінарії Каштани використовують як десерт, закуску, гарнір або складову частину супів та підлив. Приготувати смажені каштани можна на сковорідці, у духовці або на відкритому вогні у спеціальній жаровні.