Дієтологи рекомендують щодня є від одного до трьох зубчиків свіжого часнику. Хоча, в інших культурах допускається набагато більша щоденна доза цього овочів і люди не відчувають при цьому жодного дискомфорту. Так, корейці, італійці та китайці кожен день з'їдають з їжею, приблизно, по 8-12 зубчиків часнику.

З'їдаючи по 2-3 ложки часнику з медом щодня ви допомагаєте організму боротися з вірусними інфекціями. Якщо ви вже застудилися або мучаєтеся від нежиті, кашлю, грипу або ангіни, цей засіб допоможе швидше позбавитися симптомів хвороби і додасть сил.

Щоб зменшити це подразнення шлунка, після очищення часнику бажано відкрити зубчик і видалити з нього проросток. Саме він найбільше дратує шлунок. Також добре б нарізати дрібно часточку часнику і дати постояти не менше п'яти хвилин перед додаванням її в блюдо або перед тим, як з'їсти її сирою.