Подавайте капусту як гарнір до м'яса, робіть з нею салати або вживайте окремо. Допускається посипати сіллю капусту, прованськими травами або іншими спеціями. Також смачно їсти броколі зі сметаною або грецьким йогуртом із гірчицею. Чи не хочете готувати овоч на пару?Jan 13, 2021

Причому навіть від сирої броколі можна отримати насолоду. Достатньо нарізати її невеликими шматочками, побризкати лимоном і подати з лососем. Коли готуєте на пару, слід бути дуже уважними: броколі не повинна стикатися з окропом. Кришку не відкривайте до кінця приготування.

Закип'ятіть воду в каструлі, зверху покладіть друшляк або спеціальну підставку, яка не стосується води. Викладіть суцвіття, накрийте кришкою. Час приготування залежить від бажаного ступеня м'якості капусти. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти більше корисних речовин.

У качан від броколі потрібно очистити верхній твердий шар, щоб залишилася середина. Її можна, можливо з'їсти сирий, посмажити або використовувати в овочевих рагу, різотто, супах та бульйонах. Від цього ваша страва стане ще смачнішою і набуде легкої овочевої ароматики.