Візьміть рибу однією рукою за тушку, іншою за голову і потягніть голову назад, щоб переламати хребет. Потім знімайте шкіру панчохою. Вимийте рибу в проточній прохолодній воді та видаліть залишки шкіри. Якщо риба більша (більше 200 грам), то спочатку відокремлюємо голову та хвіст.

Як швидко почистити форель від луски?

Заморожена форель чиститься набагато швидше. Щоб прискорити процес, можна злегка підморозити охолоджену або свіжопійману рибу. Її достатньо потримати у морозильній камері близько 50 хвилин. Тоді луска знімається легше, а також не складає зусиль зняти шкіру разом із пластинками.

Чи потрібно чистити форель для юшки?

Промийте рибу, видаливши зябра, її можна не чистити (у лусці достатньо клейковини), покладіть у каструлю і максимально заповніть водою, так як вийнявши важкі шматки риби бульйону залишиться зовсім мало. Додайте цілу очищену моркву, цибулину, лавровий лист та перець горошком.