Гострим ножем надріжте рибу зі спини і зніміть пласт з одного боку по горизонталі від голови до хвоста вздовж хребта. Переверніть рибу і так само зніміть пласт з іншого боку. Зріжте реберні кістки з обох шматків. Якщо вам потрібне філе на шкірі, воно вже готове.

Найдієтичніша риба у світі, всього 32 ккал У малоокого макрурусу майже немає кісток, тому його дуже зручно обробляти фактично потрібно просто зрізати м'ясо з хребта. З цієї дивовижної риби можна приготувати безліч страв, у тому числі такі, що із задоволенням їдять діти.

Макру́рус (лат. Macrourus) — променева перія риба з загону тріскоподібних, що мешкає на великій глибині, від 150 до 2200 м. Макрурус зустрічається в Атлантичному, Індійському, Тихому та Південному океанах. Назва цієї риби перекладається як «пацюкохвіст».