Як готувати гриби опеньки на зиму?

Варити свіжі опеньки після закипання потрібно:

  1. для супу – 30 хвилин;
  2. перед маринуванням – 35–40 хвилин;
  3. перед заморожуванням – 20-25 хвилин;
  4. перед смаженням — 15–20 хвилин (багато не варять опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).

Чи можна заморожувати гриби опеньки?

Опеньки відрізняються від інших грибів своєю міцністю та щільністю. Вони ідеально підходять для заморозки на зиму. Якщо білі гриби часто втрачають свою форму після заморозки, то морожені опеньки майже не відрізняються зовні від свіжих. При цьому заморожені гриби не втрачають своїх корисних властивостей та лісового аромату.