Просто вимийте буряки і покладіть їх у блендер, додавши 1/2 склянки води. Змішайте все до однорідного стану, потім процідіть. Рідина, що вийде – ваш натуральний харчовий барвник. Також, щоб зробити барвник червоного кольору, ви можете використовувати сік вишні, граната і малини.

Як роблять червоний барвник?

Справа в тому, що один з найпопулярніших харчових барвників – кармін – зроблений із перемелених жучків. Комахи, у тому числі роблять кармін, називаються кошениль. Вони поширені в Латинській Америці, де мешкають на кактусах. Нині їх видобувають переважно у Перу.

Що робити, якщо немає червоного харчового барвника?

Виявляється, червоний харчовий барвник у рецепті можна замінити натуральними дублерами. Крім яскравого відтінку (найчастіше в м'якшому, приглушеному вигляді), вони додадуть додатковий смак і аромат.