З кореневищ лотоса роблять борошно для коржів, а зацукровані шматочки нагадують мармелад і є популярним десертом. Їх можна, можливо є практично у сирому вигляді. Молоде листя лотоса застосовуються в кулінарії при приготуванні страв з овочів та трав. Вони використовуються в салатах у сирому вигляді або як приправа до гарячих страв.

Що можна зробити із лотоса?

З насіння лотоса роблять чітки. Корінь лотоса Nelumbo nucifera вживають у їжу в азіатській кухні, він вважається делікатесом. Квітка лотоса зображена на прапорі та гербі республіки Калмикія.

Що лікує лотос?

Роль лотоса в Аюрведі заспокоюють після стресів; знімають втому з очей, а також роздратування та почервоніння; лікують дизентерію, діарею та геморой; допомагають при захворюваннях сечового міхура, сечових шляхів, жовчного міхура, печінки, селезінки та нирок.