Його можна їсти окремо або з гарніром, вона відмінно підходить як закуска до спиртного.. Особливістю муксуну (як і інших сигових риб) є відсутність паразитів у м'ясі, тому її мариноване м'ясо можна вживати без побоювання. 24 травня 2019р.

Як їсти рибу муксун?

Як це є Найчастіше з муксуну роблять струганіну – заморожену рибу нарізають тонкою стружкою і їдять із сіллю та перцем. Роблять із муксуну та сугудай, традиційну страву корінних народів Півночі: сиру рибу маринують з олією, сіллю, перцем та оцтом і подають через 10 – 15 хвилин.

Чи можна муксуну їсти сирим?

Однозначно можна. Муксун вважається делікатесною рибою і дуже часто її ніяк темрично не обробляють, а їдять її як слабосолену або мариновану рибу або роблять з неї струганіну (заморожена риба, яку нарізають стружкою).