Сутність способу: зерно звільняють від лушпиння, подрібнюють, змішують з рідкою фракцією, виробляють теплову обробку, вводять амілолітичні ферменти, здійснюючи ферментативний гідроліз крохмалю, стерилізують масу, охолоджують її, вводять ферментний комплекс і проводять оцукрювання, охолоджують до температури бродіння.
Скільки спирту з 1 кг зерна?
Вихід спирту з різної сировини
Зерно (1кг) | Спирт 96%л | Самогон 40%, л |
---|---|---|
Пшениця | 0,38 | 0,93 |
Пшоно | 0,38 | 0,92 |
Мал | 0,48 | 1,17 |
Жито | 0,35 | 0,85 |
Скільки спирту з 1 кг пшениці?
Вихід спирту із різних продуктів
Крохмалоожержувальне | Цукровмісне | |
---|---|---|
Сировина | Спирт, мл/кг | Спирт, мл/кг |
Кукурудза | 450 | 110 |
Пшениця | 430 | 102 |
Боби | 390 | 100 |