Сутність способу: зерно звільняють від лушпиння, подрібнюють, змішують з рідкою фракцією, виробляють теплову обробку, вводять амілолітичні ферменти, здійснюючи ферментативний гідроліз крохмалю, стерилізують масу, охолоджують її, вводять ферментний комплекс і проводять оцукрювання, охолоджують до температури бродіння.

Скільки спирту з 1 кг зерна?

Вихід спирту з різної сировини

Зерно (1кг)Спирт 96%лСамогон 40%, л
Пшениця0,380,93
Пшоно0,380,92
Мал0,481,17
Жито0,350,85

Скільки спирту з 1 кг пшениці?

Вихід спирту із різних продуктів

КрохмалоожержувальнеЦукровмісне
СировинаСпирт, мл/кгСпирт, мл/кг
Кукурудза450110
Пшениця430102
Боби390100