Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу вітаміні А, на 95% – у вітаміні С, на 1% – у кальції, на 2% – у залозі та на 5% – у вітаміні К. У дині також міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (Піридоксин), В9 (фолієва кислота) та інші корисні для організму сполуки.

Кому корисно їсти диню?

Диню добре вживати при запорах, анемії, подагрі, стресі, ревматизмі, серцево-судинних захворюваннях.

Чим корисна диня для здоров'я?

Диня – джерело фолієвої кислоти (вітамін В9), бета-каротину (вітамін А) та вітамінів С та Р. М'якоть дині багата кремнієм, залізом, калієм, магнієм, клітковиною, а також особливим ферментом, що запобігає пошкодженню тканин тіла. Диня – Чудовий десерт, найчастіше її їдять у свіжому вигляді.