Вітамін D – жиророзчинний, він найкраще засвоюється з жирною їжею і накопичується в жировій тканині. Велика кількість вітаміну D міститься в основному в тваринній їжі: жирних сортах риби (лосось, сом, скумбрія, сардини, тунець), рибній ікрі, яєчному жовтку та молочних продуктах.

Що потрібно їсти, щоб підвищити вітамін Д?

У яких продуктах міститься вітамін Д?

  • Риб'ячий жир
  • Печінка тріски
  • Горбуша та інша жирна риба
  • Чорна ікра
  • Яєчний жовток
  • Молоко козяче
  • Вершкове масло
  • Тверді сири

Які фрукти та овочі містять вітамін Д?

В натуральному вигляді вітамін Д практично не міститься в овочах та фруктах. Невелика кількість вітаміну містить лише картопля. У невеликій кількості вітамін D міститься в зелені петрушки, рослинних оліях, насінні, горіхах, а також деяких травах: люцерні, кульбабі, кропиві та хвощі.