Вітамін D – жиророзчинний, він найкраще засвоюється з жирною їжею і накопичується в жировій тканині. Велика кількість вітаміну D міститься в основному в тваринній їжі: жирних сортах риби (лосось, сом, скумбрія, сардини, тунець), рибній ікрі, яєчному жовтку та молочних продуктах.
Що потрібно їсти, щоб підвищити вітамін Д?
У яких продуктах міститься вітамін Д?
- Риб'ячий жир
- Печінка тріски
- Горбуша та інша жирна риба
- Чорна ікра
- Яєчний жовток
- Молоко козяче
- Вершкове масло
- Тверді сири
Які фрукти та овочі містять вітамін Д?
В натуральному вигляді вітамін Д практично не міститься в овочах та фруктах. Невелика кількість вітаміну містить лише картопля. У невеликій кількості вітамін D міститься в зелені петрушки, рослинних оліях, насінні, горіхах, а також деяких травах: люцерні, кульбабі, кропиві та хвощі.